2009. október 17., szombat

Cékla és Paradicsom


Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac túr, élt két testvér, Cékla és Paradicsom.

Valamikor régen kisegerek voltak, de az AnyaBoszorka elvarázsolta Őket, házipapuccsá, és arra kényszerítette minden áldott télen, hogy Őt szolgálják, és melegítsék a lábát, addig, amíg egy királylány ki nem szabadítja a szolgálat alól.

Telt az idő, múlt az idő, és a két testvér már azt hitte ör
ökre a boszorka fogságában maradnak.

Aztán egy borús, hideg októberi napon jött a boszorka, és a bal lábára húzta Céklát, a jobbra meg Paradicsomot, és dolgoztatta Őket egész álló nap! A munkába belefáradva alig vették észre, hogy csodák csodájára, ott mászkál körülöttük egy királykisasszony!

A házipapuccsá változtatott kisegerek reménykedve néztek Rá, és Ő is tudta rögtön, hogy ezt nem tűrheti, ki kell szabadítania a két testvért, fel kell oldania a varázslatot, hiszen mit
ér egy királykisasszony Cékla meg Paradicsom, a két udvari kisegér nélkül?

Ezért akármennyire is irtózott a két kis szutykos papucstól, odamászott hozzájuk, és jól megrágta Őket!

És láss csodát, Cékla is, Paradicsom is megrázta magát, és mocskos, kopott házipapucsból aranyos kisegerekké váltak. Örömükben ugrándoztak, körbetáncolták a királykisasszonyt, és örökre megengedték Neki, hogy bármikor megrághatja és megnyalhatja Őket, amit a kis királykisasszony ki is használ, egész nap vagy Cékla vagy Paradicsom orrát nyalogatja.

Aki nem hiszi, járjon utána!

0 megjegyzés on "Cékla és Paradicsom"

Megjegyzés küldése